האם הייתי משוגע לבחור במשטחי שיש למטבח שלי?

בשבוע שעבר בעלי ואני קנינו את הבית הראשון שלנו, וזה תיקון עליון אמיתי! אנו מכניסים מטבח חדש, ואני מוצא את עצמי רוצה מאוד משטחי שיש לבן. אני משוגע? המשך לקרוא לכמה היתרונות והחסרונות של משטחי השיש, וכדי להוסיף עצות משלך: אשמח לשמוע את החוויה שלך!

אני אוהב את המראה הנקי והבהיר של השיש, כמו גם את האלגנטיות הטמונה בו וחסר הזמן. זה מוסיף אלמנט של לבוש למטבח, שאני מעריך שכן בבית החדש שלנו המטבח יהיה פתוח לחדר האוכל.

למרות המראה הקלאסי שלה, השיש הוא גם אחת האפשרויות הפחות יקרות בחומרים השישיים הטבעיים והקשיחים. תלוי בסוג השיש, זה יכול להיות זול יותר מגרניט, ובוודאי יותר מקווארץ ופלדת אל חלד. לחסום למינציה וקצב יהיה תמיד בין האפשרויות הזולות יותר; אני יודע שיש דרכים פחות יקרות ללכת. אבל אנו מבצעים בחירות מאוד חסכוניות בתחומים אחרים (ארונות, מכשירי חשמל) והייתי שמח שיהיה לנו משטחי שולחן קשוחים וקלים לניקוי, וליבי מונח על משהו לבן להפליא.

אני אוהב את הצבעוניות והשינוי הטבעי של השיש, ובעוד שבדקתי גם את קוורץ, שמגיע גם בגוונים הלבנים האלה, שמעתי כמה בעיות עם כמה קוורצים לבנים שמוכתימים אפילו גרוע יותר משיש (פלוס קוורץ בדרך כלל יקר יותר).

אז מה הבעיה? שיש רך ונקבובי יותר מהגרניט הכמעט בלתי ניתן להריסה, וכך הוא יכול לחרוט (לשרוט) ולהכתים באופן שגרניט בדרך כלל לא יצליח.

לאחר מחקר רב וגלישה ברחבי הפורומים הביתיים, להלן היתרונות והחסרונות העיקריים למשטחי שיש.

היתרונות שיש לשיש

• יופי – יופי קלאסי, נצחי, ובהירות לבנה שאינה זמינה בגרניט או באבני סבון.

• טמפרטורה קרירה – שיש נפלא לעבודה עם מאפה, מכיוון שהוא קריר באופן טבעי; זה לא מוליך חום טוב מאוד.

• עלות – בעוד שכמה סוגים נדירים יותר של שיש הם יקרים מאוד, שיש קררה (המכונה גם קררה) שיש הוא אחד משטחי השיש הטבעיים הפחות יקרים.

• זמין באופן נרחב – בשונה מכמה קוורץ וקווארזיט שקשה למצוא, שיש זמין כמעט מכל מפבר אבן או חצר אבן.

החסרונות שיש לשיש

• שריטות – שיש יכול לשרוט בקלות, במיוחד כשנוגעים אליו במשך זמן רב על ידי משהו חומצי. פרוסת לימון שהונחה על משטח שולחן מלוטש למשך הלילה יכולה להשאיר חותם בצורת פרוסת הלימון, עמומה יותר משטח הסביבה.

• ליטוש – שיש יכול גם להכתים; יין אדום וכמה פירות ידועים לשמצה בהשארת כתמים בלתי ניתנים למחיקה על השיש.

המסעדה שלי עד כה: אם אתה בסדר עם משטחים שנראים מעט שרוטים, ומפתחים פטינה של שימוש לאורך שנים, השיש עשוי להיות עבורך. אם אתה רוצה שהם יהיו מבריקים לחלוטין כל הזמן, אז אולי לא.

כמו כן, גיליתי שמשטחי שולחן מושחזים (הגימור המט, פחות מבריק שמקורו בשריטת האבן) יכול להיות הרבה יותר ידידותי למטבח.

מה אתה חושב? יש לך שיש במטבח שלך? אוהב את זה? שונא את זה? אילו טיפים ועצות היית נותן למישהו שחושב על התקנתו?